Všem milovníkům mléčných výrobků jistě přijde vhod jogurtovač Klarstein Gaia, který vám umožní přípravu chutných, zdravých a především doma vyrobených jogurtů. Pokud nedáte dopustit na podomácku vyrobené jogurty plné kvalitních bílkovin, vápníku a mléčných kultur, stačí mít po ruce pouze jogurtovač Klarstein, trvanlivé mléko a mléčné bakterie. V jogurtovači okamžitě začne proces kvašení a za 10 - 12 hodin je jogurt hotový. Nepotřebujete k tomu žádný elektrický proud. S jogurtovačem Gaia černým je jogurt už naporcován a připraven ke konzumaci. Malé skleničky se svými šroubovacími uzávěry se ideálně hodí i do práce nebo do školy.
Návod k obsluze:
Mléko je třeba nejprve ohřát, podle typu bakterií na teplotu v rozmezí od 40 do 90 °C. Následně jej přelijte do nádoby jogurtovače a přidejte probiotické nebo tradiční kultury. Nádobu zavřete a umístěte tak, aby se nacházela v pokojové teplotě.