Pravidelným odstraňováním vodního kamene z vašeho kávovaru zajistíte jeho maximální efektivitu při ohřevu vody. Kávovar nespotřebuje tolik elektřiny, jako když má topné spirály pokryté vodním kamenem. Navíc se na usazeném kameni mohou množit nežádoucí patogeny a uvolňování kamene do kávy také kazí její chuť. HG odstraňovač vodního kamene pro espresso a kávovary na bázi kyseliny mléčné dokáže usazeniny tohoto typu snadno, rychle a bezpečně odstranit. Přípravek je biologicky rozložitelný a nezanechává v přístroji žádnou pachuť či zápach. Pravidelné odstraňování vodního kamene HG odstraňovačem prodlouží vašemu kávovaru životnost a chuť vaší kávy bude dokonalá.
Způsob použití:
1. Nalijte 125 ml produktu HG odstraňovač vodního kamene pro kávovary na bázi kyseliny mléčné do zásobníku vody a doplňte jej vodou do objemu 750 ml (ředění 1 : 6). Pokud je vodní zásobník menší než 750 ml, nalijte 100 ml přípravku do zásobníku a doplňte jej vodou do objemu 600 ml (ředění 1 : 6).
2. Nechte roztok působit 10 minut.
3. Poté přístroj zapněte a nechte protéct půlku objemu roztoku přístrojem.
4. Vypněte přístroj a nechte opět 10 minut působit. Poté nechte protéct zbytek roztoku přístrojem (až do vyprázdnění zásobníku).
5. Nakonec propláchněte přístroj nejméně 3× čistou vodou. Vlastníte-li kávovar na kávové kapsle, pak lze zasunout držák s použitou kapslí do přístroje k zachycení vodního kamene. Zabráníte tak případnému ucpání v místě výtlaku kávy.