Smažené dobroty jsou chutné, ale obvykle to znamená, že takové pokrmy budou obsahovat spoustu tuku na víc, který pochází ze smažení. Proto můžete zkusit zdravější přípravu v horkovzdušné fritéze, která využívá rychle cirkulující horký vzduch k tomu, aby usmažila pokrmy bez nutnosti přidávat olej (nebo jen naprosté minimum). Horkovzdušná fritéza Rohnson R-2827 má vyjímatelnou nádobu s fritovacím košem o objemu 5 l. Parametry přípravy jídla v horkovzdušné fritéze Rohnson R-2827 se snadno nastavují manuálně pomocí otočných voličů. Po použití obojí snadno vyndáte a umyjete pod tekoucí vodou.
Na předním panelu horkovzdušné fritézy R-2827 je umístěn otočný volič sloužící k nastavení doby přípravy pokrmu v rozmezí 1-30 minut. Teplotu si zvolíte v rozmezí od 80 do 200 °C pomocí voliče na horní straně fritézy. Přímo na fritéze jsou piktogramy vyobrazující různé pokrmy a jejich doporučenou dobu přípravy při ideální teplotě.
Další nespornou výhodou přípravy pokrmů v horkovzdušné fritéze je ten, že při fritování nevzniká zápach, který je typický pro fritování v oleji. Kontrolu připravovaného pokrmu usnadňuje robustní a tepelně izolovaná rukojeť. Po otevření horkovzdušné fritézy Rohnson R-2827 se její provoz zastaví a bude pokračovat poté, co nádobu vložíte zpátky dovnitř.